22 Ekim 2010 Cuma

CUMA HAFİFLİĞİ

Sevgili okur sana bir şey danışacağım.Değerli fikirlerine ihtiyacım var.Şimdi ben şurada okulumuzda bir fotoğrafçılık kulübü kurduğumdan söz etmiştim.Hah işte kulübüm ve ben çok eğleniyoruz,güzel işler başarmak için çabalıyoruz.Kulüp olarak amaçlarımızdan biri de belirli gün ve haftalarda komisyona destek olmak.Malumunuz önümüzde 29 Ekim ve 10 Kasım var.Bizler bu iki gün için bir sergi düzenlemeyi planlıyoruz.Bir fotoğraf yarışması yapmaya karar verdik gelen fotoğrafların en güzelleriyle kulübümüzün ilk sergisini açacağız.Ve en güzel üç fotoğrafın sahiplerini ödüllendireceğiz.Size sormak istediğim, yakın zamanda öğrencilerimizin dikkatlerini kulübümüze daha fazla çekmek için bu yarışma dışında neler yapabiliriz?Bu konuda değişik,ilgi çekici fikirlerinizi bekliyorum :)

*Bu gün sevgili can arkadaşım Eda’ya gittim.Eda adı gibi zarif,kalbinin güzelliği yüzüne yansımış canım arkadaşım…birlikte haftanın yorgunluğunu attık,Edoşumun hazırladığı mamaları yerken çenemiz hiç durmadı o kadar çok konuşup güldük ki zaman nasıl geçti anlamadık.Eda ile geçen yıl II.dönem aynı okulda görev yaptığımız için her gün görüşüyorduk o zamanlar.10 dakikalık ders aralarına sığmayan muhabbetlerimize hayrandı herkes :) şimdi ikimizde farklı okullardayız ama çok şükür hala görüşmeden duramıyoruz :)

*Söz arkadaşlardan açılmışken, yıllardır arkadaşlık edip can-ciğer bildiğiniz arkadaş yıllar sonra arkadaşlık nedir unutmuşsa,hayatı hakkındaki en önemli konuları en yakınım dediği arkadaşından saklarsa,arkadaşım dediği ile görüşmek aklına gelmezse ne düşünürsünüz?Ben garipserim,tuhaf bulurum…Öylesine “arkadaş” demem :) Çok şükür ki ölene kadar “arkadaşım” diyeceğim insanlar biriktirdim hayatımda,şanslıyım sanırım…

*Bu hafta ne çok yorulmuşum,Cuma akşamındayız ya kendimi kuş misali hafiflemiş hissetmem “yarın dinleneceğim” düşüncesinden galiba :) Bu hafta çok yorulmuş olmama rağmen haftasonumun bir gününün bir akşamında evimizde güzel bir “aile yemeği” düzenleyeyim diyorum.Ama bilemiyorum bu yorgunlukla altından kalkabilir miyim bu akşam yemeği olayının :)

*Şimdi ben bu birbirinden alakasız paragraflarıma daha bir çoğunu ekler yazdıkça yazarım ama bu güzel Cuma akşamında kafa şişirip,göz yormaya gerek yok :) Fotoğraftan açtık konuyu lakin son üçüncü yazımda fotoğrafsız,kınayın beni hem de şiddetle kınayın :) en kısa zamanda güzel karelerle süslerim yeni yazılarımı inşallah…


Neşeniz bol olsun…

17 yorum:

Unknown dedi ki...

Ayşenur fotoğraf çekmek insanın ilgi alanına girince bir daha kopamıyor..İlgimi çeken herşeyin fotoğrafını çekesim geliyor benim mesela..
Eşimin okulundaki fotoğrafçılık kulübünün hocası hafta sonları öğrencilerle İstanbul'un değişik yerlerine gidip oralarda çekim yapıyorlar. Hocaları ile geziye gittikleri ilgilerini çekiyor.İşine yarar inşallah..

neval dedi ki...

kınıyorum çok hemde

bir güzel çift dedi ki...

Sevgi;Çok teşekkür ederim canım.bizim kulübümüzün olmazsa olmazı geziler ama gezi planlayacak vakit yok şuan.baharda bir gezi planımız var inş...

neval:utandım :))))

Newbahar dedi ki...

Fotoğrafçılığa teşvik için imkan olsada her öğrenciye birer otoğraf makinası dağıtılsa ne güzel olurdu dimi?

Biliyorum bu mümkün değil:( Belki ödül olarak fotoğraf makinası düşünülebilir.
Fotoğraf sergilerine turlar düzenlenmeli, öğrenciler bu turlardan sonra ilgilerini fotoğrafçılığa yönlendireceklerdir muhakkak.

Sevgiler

nohut oda dedi ki...

fotograf konuları belırlersenız daha zevklı olur..farklı bakıs acıları dusunceler ortaya cıkar..
mesela portreler,hayvanlar,sehır manzaraları,doga ,cıcek gıbı belkı yapmıssındır ama :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,ne kadar yalın bir diliniz var, okudukça yaşamış gibi hissettim :)

fotoğrafları merak ettim şimdiden, en yakın zamanda paylaşırsnz inşallah...

sık sık uğrarım umarım

sevgiler..

bir güzel çift dedi ki...

Newbahar;Ah keşke imkanımız olsa da her birine bir fotoğraf makinası hediye etsek.Ama sadece büyük yarışmamızda birinci olan öğrencimiz için ödülümüz fotoğraf makinası olacak :)

Nohut oda;şu an ki yarışmamızın konusu "Atatürk ve İzmir" ama daha sonraki yarışmalarımız için o konulara da değiniriz inş..teşekkürler..

Vasfiye KAraoğlu;öncelikle hoş geldiniz.bu güzel,samimi yorumunuz için çook teşekkürler.her zaman bekleriz...sevgilerle...

Rainbow dedi ki...

Arkadaş konusunda çok haklısın ve çok şanslısın...bazıları arkadaş dediklerimiz yazık ki onlara arkadaşlık nedir bilmiyorlar ve arkadaşlığı beceremiyorlarda zaten.at çıkar onları hayatından en iisi bu değil mi? :)))

bir güzel çift dedi ki...

Rainbow;:)) atmak lazım elbet,fazlalığa gerek yok...arkadaşlığı bilenler yetiyor insana...selam ile...

ezgilimelodi dedi ki...

İzmir Hikayeleri adı altında fotoğraflar çekinebilir.Bir konu ya da kişi seçerler,onun hakkında çeşitli resimler çekerek bir albüm oluşturabilirler.
Kolay gelsin şimdiden:)
Mutlu pazarlar...

bir güzel çift dedi ki...

ezgi;teşekkür ederim meslektaşım.meslektaşım beni anlıyo :)bu seferki sergimizin ismi İzmir ve Atatürk olacak ama gelecek projeler için verilen tüm fikirleri değerlendireceğim...sevgilerle...

cherryblossom dedi ki...

benim de söyle bir önerim olacakti sevgili aysenur:

eger ki okulunuzda edebiyat kulübü de varsa ortak bir calisma yapabilirsiniz.. edebiyat ve fotograf kulübü ögrencileri "görüntüler ve kelimeler" ya da "bir fotografin anlattigi" gibi bir proje adi altinda, ikili gruplar halinde (biri fotograf biri edebiyat kulübünden olmak üzere) bir fotograf ve bu fotografa uygun bir deneme ya da siir.. vs hazirlayabilirler.. bunun sonrasinda sunumlarin takdim edildigi bir program hazirlanabilir, daha sonra da fotograf ve yazilar okul duvarlarina asilabilir..

sadece göz zevki degil, baktigindan gercekten bir mesaj almayi ve derinlemesine bakmayi saglayabilecek bir aktivite olabilecegini düsünüyorum..

bilmiyorum ne dersin :))

bir güzel çift dedi ki...

Kirz çiçeği;tek kelime ile harikasın...sağol var ol.valla ya ben okurken heyecanlandım uygulaması kim bilir ne güzel olur...teşekkür ederim sevgilerimle...

nihalasli dedi ki...

Belki fotograflarla en iyi hikayeyi olusturabilme..
Yani modern fotoromani;)

nihalasli dedi ki...

Belki fotograflarla en iyi hikayeyi olusturabilme..
Yani modern fotoromani;)

cherryblossom dedi ki...

:)) önerimi begenmene cidden cok sevindim.. eger ki gerceklestirirseniz mutlaka haberim olsun bak :) ortaya cikan seyleri görmeyi cok isterim..
selamlarimla..

bir güzel çift dedi ki...

nihalaslı;fotoroman ha hiç aklıma gelmezdi.çok değişik ve neden olmasın.kim bilir benim zıpırlar ne hikayeler yazıp ne görüntüler yakalayacaklar.teşekkür ederiiimm..

Kiraz çiçeği;beğenilmeyecek gibi değil ki ama.gerçekleştirmeyi yürekten isterim.buraya yazılan her fikir için bir aylık çalışma planı hazırlayacağım inş.fikirleriniz benim için çoook değerli.tekrardan teşekkürler...

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...