29 Nisan 2013 Pazartesi

ÖĞRENDİM :)

Enginarla tanışıklığım tee Ali yle tanıştığım zamana denk düşer.Ama o günden bugüne şu enginar nasıl pişirilirmiş diye merak etmemiştim.Sağolsun kayınvalidem yapar biz afiyetle yerdik.Taki geçen haftaya kadar.Geçen hafta kayınvalidem "enginar dolması yapacağım" deyince "sen anlat ben yapayım" dedim.Biraz zahmetli ama yemesi çok eğlenceli,süper bi şey bu enginar dolması.E enginarın faydalarından bahsetmeme gerek yok sanırım :)
 Tarife gelince kabaca bi tarif edeyim;Önce bildiğimiz dolmaiçi hazırlıyoruz.Göz kararı pirinç,taze soğan,taze nane,domates,zeytinyağı...biz içi kavurmadan salçasız hazırladık...
 İçi hazırladıktan sonra enginarları doldurulacak şekilde hazırlıyoruz.Yani enginarın sapını ve ucundaki uzun yaprakları kesiyoruz.Ve enginarın içindeki tüylü kısmı bi tatlı kaşığı yardımıyla kazıyıp enginarlar kararmasın diye limonlu suya atıyoruz.En son enginarın yapraklarını ayırarak harcımızı dolduruyoruz.Tencereye koyduğumuz enginarların yarısına yakın su doldurup kaynayana kadar har ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz...
Afiyet olsun...
Neşeniz bol olsun...

YENİDEN

Yakın bir zamanda yeniden buralardayız... Neşeniz bol olsun...