22 Ocak 2013 Salı

Omlet Surat :)

İnstagram daki annelerin paylaşımlarını gördükçe "hadi bir de böyle deneyeyim" dedim.Oğlum ilk günden beri yumurtayı hiç sevmedi.Yemedi,daha kokusunu alır almaz tiksiniyor :( Hal böyle olunca yumurtalı çorbalar filan denedim uzun süre.Onlardan da pek bi sonuç alamayınca bir yaşımıza az bi zaman kala peynirli-maydanozlu omlet denemesi yaptım.İlk zamanlar kıyısından köşesinden yedi.Sevdi de.Ben de değişik omletler denemeye devam ettim keçi sütü-ceviz ilaveleri filan yaptım.Azıcık bişey yiyip gerisini mıncıklayıp atıyordu.Ama olsun azıcıkta olsa yesin derken omletten de bıktı.Henüz böyle şekilli tabaklardan anlaması için erken olduğunu bildiğim halde denedim.Önce bu omlet surata gülerek yaklaştı,mama sandalyesine oturttuğum gibi tabağı altüst ediverdi."Yahu tamam çirkin bişey oldu ama ben ona emek harcadım be çocuğum" diye söylene söylene yerden topladım omlet suratı :) 

Taze sıkılmış meyvelerini pipetle höpürdeterek içmek en büyük eğlencesi.Tabi o da canı isterse :) Büyükannesinin özenle toplayıp yaptığı Çandarlı zeytinlerinin de tadına bir baktı püskürttü.Tuttu bizim yediğimiz marketten alınma siyah zeytinleri şapır şupur yedi...Ahh ah nolacak böyle bilemiyorum artık.Yumurtaya ara verdim bu aralar...Kahvaltısı için başka denemeler yapmaktayım.Bakalım yeni denemelerimde başarılı olabilecek miyim?


Neşeniz bol olsun... 

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...