30 Nisan 2010 Cuma

BAL-AYI

Geçtiğimiz günlerde uzun zamandır okuyucularımızdan biri olan Sevim’den bir mail aldım.Sevim şu yazımızı okuyunca bu maili atmıştı ama ben ancak cevap verebiliyorum.Kendisi ilk günden beri okuyucumuz olduğundan bahsedip sayfamız hakkında bir dolu güzel şey yazmış.Öncelikle çok teşekkür ederiz.Sevim bu yaza evleniyormuş –çok mutlu olsunlar inşallah- balayı öncesi kaldığımız oteli çok beğendiğini söylemiş,balayımızı nerede geçirdiğimizi sormuş.Balayı tatili için önerilerimiz olur mu diye merak etmiş.


Biz balayı planları yaparken ilk başlarda hep yurtdışı düşünüyorduk.Aklımızda Venedik vardı.Ama benim tayin isteme durumum olup “eş durumu” tayinlerinin başvuru tarihi bizim düğün tarihimizle aynı zamanlara denk düşünce planlarımız değişti.Bizde ani bir kararla Antalya Adrasan’da şirin bir butik otelde ayırttık yerimizi.Bu plana geçiş son anda ve aniden olunca öyle ince ince araştırma şansımız olmamıştı.Hele bir de ben Trabzon da Ali burada olunca,onca mesafeden bir sürü ayrıntının üstesinden gelmek bir hayli zordu.Burayı internetten bulmuştu Ali.Ne bir kimseye sorduk bu otel nasıldır diye ne de önceden gidip görmüşlüğümüz vardı.Tek istediğimiz düğün,tayin,ev,eşya derken atlatacağımız onca telaşın yorgunluğunu sakin ve güzel bir yerde baş başa dinlenerek atmaktı.Düğün sonrası kaldığımız Beyond Hotelden çıkıp atladık arabamıza geze geze,dura dinlene gittik Adrasan’a.Hatta bu durup dinlenme işini o kadar abartmışız ki planladığımızdan çok daha geç bir vakitte vardık otele. Geç kalınca arayıp haber verip ve bir de yolu sorunca otelin sahibi beyefendi sağolsun o gece uyumamış saat 02.30 a kadar beklemişti bizi..

İnternetten bakıp çok beğenmiştik oteli;club sun village...ben gidene kadar hep dedim ki “kesin internetteki kadar güzel değildir” hani hep öyle olur ya internet sitelerindeki fotoğraflara aldanıp gidersin ama gördüğünde hayal kırıklığına uğrarsın :) Ama oraya varınca gördüm ki boşuna telaşlanmışım. Çünkü internette göründüğünden çok daha güzel bir yerdi.Akdeniz’in şirin,bakir koyu Adrasan’ın güzelliğinden bahsetmeme gerek yoktur sanırım.Orada dolu dolu,sakin bir o kadar da huzurlu bir tatil geçirip döndük.Adrasan temiz havası club sun village ise güzel yemekleri ve güler yüzlü çalışanları ile aklımda kaldı ve ilk fırsatta yeniden gitmek istediğim yerler arasında.


İşte bizim balayımız böyleydi…Balayını unutulmayacak,güzel ve hoş bir şekilde geçirmek elbetteki önemli ama vuslata erilen her yer cennettir aşıklara değil mi :) Böyle afilli bir laf ettikten sonra daha üzerine ne söyleyeyim :) Bu arada oteli merak edenler böyle buyursun.İlerleyen zamanlarda balayı haricinde gidip gördüğümüz diğer yerlerden de bahsederim.

Her gününüz,her ayınız BAL,neşeniz bol olsun… :)


SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...