8 Ekim 2010 Cuma

SOSLU BROKOLİ SALATASI

Bilirsiniz blogta çok sık tarif vermiyorum ama sevdiğimiz lezzetleri nadirende olsa paylaşmadan edemiyorum.Ve işte bugün de yepyeni bir tarifle karşınızdayız :)

Bu seferki tarifimiz yeni lezzetler keşfetmeyi seven Ali’ye ait.Takipçilerimiz iyi bilir bizim çevrede Ali’nin salataları pek bi meşhurdur.Tadanlardan her seferinde tam not alan bu brokoli salatası benim de vazgeçilmezlerim arasında.
Ali’ye nazar değmesin diye önce kocaman bir “maşallah” diyoruz hep bir ağızdan ve bu sağlıklı,bol vitaminli ve leziz salatanın tarifini okumaya başlıyoruz :)

Malzemeler;


-Yarım kilo brokoli
-üç adet orta boy havuç
-bir adet orta boy soğan
-dileyen domateste ekleyebilir


Sosu için;
-bir kase yoğurt
-pul biber
-nane
-tuz
-zeytinyağı
-dileyen limon da ekleyebilir
-3 diş sarımsak
Hazırlanışı;
-Kaynamakta olan suyumuza önceden yıkayıp suyunu süzmüş olduğumuz brokoliyi ilave edip haşlıyoruz
-Haşlanan brokoliyi bir kenara aldıktan sonra yuvarlak bir şekilde doğradığımız havuçları da aynı şekilde haşlıyoruz
-Daha sonra bir tavada soğan ve haşladığımız havuçları hafif yağda çeviriyoruz.
-Brokoli,havuç ve soğanı derince bir kapta karıştırıp salata tabağına alıyoruz ve üzerine hazırlamış olduğumuz sosu gezdiriyoruz.
NOT:Brokolilerin rengini kaybetmemesi için haşlarken tencerenin ağzını açık bırakıyoruz.
Afiyet olsun
Sonunda haftasonu geldi :) ama bu haftasonu için bizim bir planımız yok,aslında ben yarın akşam için tiyatroya gitmek istiyordum.Ama izlemek istediğimiz oyuna bilet bulmak mümkün olmadı :( Bakalım belki şansımızı başka bir oyunda deneriz ya da bu haftasonu için başka bir plan yapabiliriz son anda…

Neşeniz bol olsun…

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...