21 Ocak 2013 Pazartesi

Miniklere Tarifler

Beş kayısı ve bir inciri iyice yıkayıp az bir suyun içinde kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra ceviz ve badem katıp rondodan geçiriyoruz.Ve nefis bir püre elde ediyoruz.Tam miniklerin ağzına layık.İster sabah kahvaltılarında ekmeklerine sürün,isterseniz keklerine katıp tatlandırın.Son zamanlarda benim minik gurme yeme-içme konusunda çok sıkıntılı :( yeni dişleri bekliyoruz.Hele bir de geçen hafta el ayak ağız hastalığı atlattık.Süzüldü minik oğlum benim :(O yüzden sırf miniğim yesin diye canla başla yeni tatlar deniyorum.Bu kayısı püresini oğlum sevdi,yine bu püreyi kullanarak yaptığım keki de sevdi,kemirip duruyor.
 Uzun zamandır bizim miniğin tek derdi kimse karışmasın o kendi yesin.Yakın zamana kadar sebzeleri tam onun minik ellerine göre kesip öyle pişiriyordum.Geçen haftadan beri kaşık ve çatalları çok güzel bi şekilde kullanmaya başladı.Çorbalarını,yemeklerini kaşıklayıp duruyor.Tabi ben kıyafet değiştirmekten,mutfağı baştan sona silmekten ne hale geliyorum söylememe gerek yok sanırım ... Neyse zamanla miniğimin sevdiği lezzetleri keşfedip doya doya yemesini sağlayacağım inşallah.Fırsat buldukça minikler için tarifler yazacağım buraya.Takipte kalın e mi? :)



Aslında fotoğrafları an be an ınstagram dan paylaşıyorum.Ama bloga gelmesi biraz uzun sürüyor :)


Neşeniz bol olsun...

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...