23 Şubat 2012 Perşembe

BEBEK KOKUSU

Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.Kafamı toplayıp iki kelimeyi bi araya getirip şuraya yazmaya zorlandığım şu günlerde diyorum ki zaten kelimeleri bi araya getirmeyi becerebilsem de yaşadığım duyguları ifade etmeyi beceremeyeceğim :) Minik mührümüz dünyamıza doğalı 24.gün bugün.Ve ben günlerdir daha önce bilmediğim,tatmadığım nice duyguyla tanıştım.Dalgalandım,duruldum,aştım,coştum,uçtum,kaçtım vs vs :) Anlatamıyorum işte…

Bugünlerden kısa notlar düşelim tarihe ki unutulmasın miniğimizin ilkleri ;

-Doktor kontrollerimiz,verilen-alınan gr.larımız,uzayan sarılığımız,hemşire ablaların aldığı kanlar,bu esnada kopan kıyametler ve annenin dağlanan yüreği,süt için verdiğimiz mücadele ve daha nicesinden bahsetmek istemiyorum.Bir çok anne ve bebeğinin yaşadığı bu süreçleri biz de yaşadık.Yaşamaya da devam ediyoruz ama ben bunların bi an önce geçip gitmesini diliyorum.

-Göbeğimiz düştü,annannesinin yardımı ile ilk banyomuzu yaptık.Biz miniğimiz banyo keyfi yapacak diye sevinirken o banyo boyunca kıyametleri kopartıp,elimizi ayağımıza dolaştırdı.Hala da aynı banyo konusunda,ama ümitliyiz,alışacak.

-Şapka ve eldiven takmaktan nefret ediyoruz.Şapka eldiven takılır takılmaz kurtuluyorduk onlardan.Çareyi uyurken tırnakları kesmekte bulduk.Oohh rahatladık artık hiç birimizin yüzünde tırnak izi yok :) (15.02.2012)

-Anneanne gitmeden duamızı okuttuk.Kalabalık teyze topluluğundan birbirinden güzel hediyeler aldık ama en önemlisi de bizim için okunan  çok güzel dualar duyduk. (17.02.2012)

-Annanemizi yolcu ettik.2 aya yakındır yanımızdaydı,yokluğuna alışmak çok zor olacak.Hem de çok zor olacak.(18.02.2012)

-Annanne evine döndü,baba işe gitti,kaldık ikimiz.Evde yalnız ilk günümüz çok zor geçti.Daha sabahın ilk saatlerinde hafif bir deprem korkuttu bizi.Acemice ama birbirimize doyup,Ali yi çok özlediğimiz bir gün oldu.Pc den cam açıp baba ile canlı bağlantı yapıp hasret giderdik az da olsa.Ve baba bu cam olayını çok sevdi artık her gün pc den izliyor bizi :)(20.02.2012)

-En sevdiğimiz,huzur bulduğumuz,çoğu zaman sakinleştiğimiz tek yer annenin göğsü :) Tatlılığına dayanamayıp alıp mıncıklayıp,sevip ağlatınca üstüne bir de susturamayınca hemen anne kucağına bırakıveriyorlar.Bebeğini bir başkasının kucağında görmeye dayanamayan anne deliriyor,bebeğini mıncıklayanlara sinir oluyor :(

-Akşamın bir vakti ana-oğul bunalıma girdik.Bu halimizi gören baba gezmeye gitmeyi teklif ediyor.Ama anne daha 23 günlük bebekle gezilmez diye cesaret edemiyor.Ardından yüce tivıtırdan tecrübeli annelere danışıyor ve giyinip kuşanıp çıkıyoruz dışarıya.Akşamın en sakin saatinde fazla kalabalık olmayan bir alış veriş merkezinde ailecek ilk gezimizi yapmış oluyoruz.(21.02.2012)

Bu yazının başına kaçıncı oturuşum bilemiyorum.Mesela ben bu yazıyı yazmaya dün sabah başlamıştım :) daha yazacağım çok  “ilk”lerimiz vardı ama unuttum işte.Evimin her köşesi darmadağın ama her köşemiz mis gibi bebek kokuyor.Ben ve miniğim yapışık yaşadığımız için bırakın buraya yazı yazmayı yemek bile yiyemiyor,hiç bi işimi yapamıyorum :) O yüzden şimdilik benden bu kadar…

Neşeniz bol olsun…

17 yorum:

Meyra dedi ki...

ben o miniği yerim gönderdiğin fotoğralarada arada bakıp annemlere gösteriyorum ekrandan hep beraber seviyoruz sanki görmüş gibiyiz Ayşenurcum:)))
bu arada Tuğra beyimizi ben sevsem eminim banada sinir olacaksız zira mıncıklamadan bebek sevemem ben:)
son olarakta dualarım seninle süt konusunda, oğluşunu öperim o mis kokusunu çek benim yerime!

yemyeşildeniz dedi ki...

canım benim ya çok iyi anlıyorum seni taze anne olarak :) hiçç merak etme o gaz sancıları, ağlamalar vs. yerini gülücükler alacak kısa süre sonra Allah'ın izniyle. biz 4 aylık olduk bile, daha dün doğdu sanki :) Rabbim ayırmasın, sağlıkla yaşatsın inşallah.

xcelis dedi ki...

oy oy oy parmaklara bakarmısın o yumuk eli öperim ben annesi ya maşallah maşallah ilkleriniz çoğalsın mutluluğunuz artsın inşallah.

Unknown dedi ki...

Ohh ne güzel.O güzel kokunun tadını çıkar bol bol içine çek.Yapışık yaşamanın tadını çıkar.Büyüdükçe öptürmüyorlar sevdirmiyorlar bide.Bayılırım o kokuya:)Allah analı babalı büyütsün

ceydabural dedi ki...

Birbirimizi o kadar iyi anliyoruz ki cunku ayni seyleri
ayni duygulari yasiyoruz
Yeni hayata alisma evresi bizim ki

İyi ki cikmissiniz disari esim bu ara yogun haftasonunu bekliyorum bende cikmak icin ;)

Sümeyye dedi ki...

hepsi bir birinden güzel daha nice günler var önünüzde çok seviniyorum senin için :) bir iki aya kadar emzirme sıkıntılarıda geçicek hatta çok keyifli bir hal alacak,hemen hemen aynı zamanlarda doğum yaptık kışın en yoğun olduğu zamanlarda,önünüzde öyle güzel bir yaz sizi bekliyor ki...herşey gönlünce olsun canım,dualarımdasın.

Nil dedi ki...

var mı o güzel kokudan ötesi. cennet kokulu kuzular.derhal hamile kalmalıyım :D

pembe ajandanın sahibesi dedi ki...

o koku bi süre sonra öyle bi bağımılık yapıyo ki gece uyanıp bile duymak istiyosun,ve bende yoruma devam edemiyorum yusuf yazmak istiyo:İ)

Cemre dedi ki...

ahhh ben o kokuya kurban olurum. sen anlatınca aklıma minik yeğenlerimin kokuları ve ilk günleri geldi..zorlu geçen günler yerini gülücüklere, agucuklara bırakıcak bir bakmışsın ayaklanmış bile minik Tuğranız..
daha nice keyifli "ilk"leriniz olsun ailecek canım :))

Filiz dedi ki...

canım benim o ilkler hiç bitmeyecek biliyor musun,hele biraz büyüsün bugün şu sesi çıkardı,şöyle baktı diye diye konuşuyoruz biz artık:)çok çabuk büyüyecek kuzun her anın tadını çıkar,işler kalıyor ve kalacakta..tecrübeyle sabit:)olsun yeterki siz iyi olun gerisi bir şekilde halloluyor ama sen yine de beslenmene dikkat et..sevgiler...

Filiz dedi ki...

canım benim o ilkler hiç bitmeyecek biliyor musun,hele biraz büyüsün bugün şu sesi çıkardı,şöyle baktı diye diye konuşuyoruz biz artık:)çok çabuk büyüyecek kuzun her anın tadını çıkar,işler kalıyor ve kalacakta..tecrübeyle sabit:)olsun yeterki siz iyi olun gerisi bir şekilde halloluyor ama sen yine de beslenmene dikkat et..sevgiler...

Zeynep'in Evi dedi ki...

Bu notları hep tut ayşenur hep.. Yavrun sağlıkla büyüsün canım..

ayak izleri-sevgi dedi ki...

nasıl bir güzellik getiriyor dimi beraberinde.. girdiği oda mis kokuyor.. allah nazarlardan saklasın..

Elif dedi ki...

o bebek kokusu sanki burnuma kadar geldi..ohh misssss

sumeyye dedi ki...

hayırlı ugurlu olsun.. bahtı acık olsun mınıgın :) kendını raht bırak akıp gıdıyor su yolunu buluyor ;)

VLAM dedi ki...

Masallah ya cok tatli bu eller,bende benimkini opmeye doyamiyorum ;))

fatma artan dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün inşallah. Mutlu ve güler yüzlü bir bebek olsun he birde şanslı :)

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...