6 Aralık 2011 Salı

EHL-İ kEYFSEL DÖNÜŞÜMLERİM :)


Bu gün İzmir’e doyum olmaz,dışarıda yumuşacık bir kış havası var.Tam “çık-gez-dolaş hatta git cici dükkanlardan minik bir şeyler al” havası var.O nasıl bir hava öyle diye kafa yormayın böyle bir hava işte :) Ama bu ılık aralık gününde ben evdeyim ,tüm odaların camlarını ardına kadar açtım evi havalandırıyorum ve ufak tefek  uğraşlarla vakit geçiriyorum.Kendimi yormadan,uykuya,dinlenmeye doyaraktan uğraşıp duruyorum işte.Her yeni annenin yegane öğüdü olan “bu zamanlarının kıymetini bil,bol bol uyu,dinlen”  sözü gereği pek bi ehl-i keyfim :) Allah keyfimizi daim etsin hatta 7 hafta sonra da  İNŞALLAH :)
Sayfamızı sıkça ziyaret edenler,eş-dost herkes benden ,bebikten ve yapılan hazırlıklardan haber istiyorlar.Fotoğraf soruyorlar.Sağolun varolun hepiniz.Bir ara özet geçeceğim ama ne zaman ben de bilemiyorum.Onun için yazdığımız sadece üçümüze ait cici bir defterimiz olduğundan sanırım buraya tekrar yazmak bana zor geliyor :)  

soranlara buradan hemen kısa bir değerlendirme yapayım;
.halimiz vaktimiz yerinde,hayatımızın en özel,en mutlu günleri bunlar,iyiyiz,sağlıklıyız ve tatlı bir koşturmaca içindeyiz.
.33. haftadayız, ilk günden bu yana  6-6,5 kilo almış durumdayım.Onun kilosu da gayet normal hatta yarın tekrar bi kontrolümüz var,heyecanlıyız.
.Fazla kilom olmadığı için kıyafet sorunum hiç ama hiç yok, adım arkadaşlar arasında “süslü anne”ye çıkmış olsa da bundan şikayetçi değilim :) Hatta öğrencilerimin kendilerini tutamayıp “ay hocam çok tatlı oldunuz siz,nolur bi kere öpebilir miyim sizi” sözleri  bana pek iyi gelmekte :)
.Bebikin birkaç ufak eşyası dışında her şeyi hazır,şirin mi şirin bir odası oldu.Girip girip bakıyor,minik eşyalarını sevip duruyoruz.
.İlk günden bu yana onun için eğlenceli güzel bir albüm hazırlıyoruz.Fırsat bulduğumuz her an fotoğraf ve video çekimleri ile geleceğe anılar biriktiriyoruz.Çekimlerimizin son hali çok çok keyifli :)
.Bebik 11.haftadan beri çok ama çok hareketli.Hiç hız kesmedi maşallah :) İnşallah sonuna kadar problemsiz,sağlıklı,güzel günler yaşarız ve sonrasında da tabi…
.Son iki gündür uykularım sık bölünür oldu.Nasıl ,ne yana yatacağımı bilemez oldum,Kalça ve kasık ağrılarım çıktı ortaya.Hadi hayırlısı :)
.Hastane çantam hala tam olarak hazır değil,neyi bekliyorum bilmiyorum.Ama hani her şey hazır olursa  “akşamına hastaneye gitcem sanki” korkusundan tam hazırlayamıyorum galiba :)
.Daha önceleri bir çok arkadaşımın da bu dönemler de bebek beklediğinden bahsetmiştim.Bir tanesinin
prensi geldi dünyaya.Ve bebişiyle ilk günlerin zorluğunu atlatmaya çalışıyor.Onları öyle gördükçe hiç  doğurmayıp,hep böyle karnımda mı taşısam acaba diye düşünmeye başladım.Nasıl olsa böyle benimle her gittiğim yere geliyor,ağlaması,uykusuzluğu,gazı vs yok. Duyduklarımdan nasıl etkilendiysem artık  daha bebikli günleri yaşamadan neler düşünmeye başladım :( Neyse yeni anneler desteklerinizi bekliyorum zira ben böyle olumsuzlukları düşündükçe bu gidişle bir ömür boyu koca göbüşümle yaşayıp bizim miniği içerde saklıcam :)
Daha yazacağım şey çok ama fazla uzattım,yeter.Kalanını da sonraya saklayayım.

Neşeniz bol olsun...

34 yorum:

Gulcin dedi ki...

saglikla buyusun, saglikla dogsun, saglikla guzel yillar gecirsin. Umarim hersey dusundugunden dilediginden bile guzel olur. Boyle bebegini heyecanla bekleyen anneleri gormek cok keyifli masallah ikinize de :)

Unknown dedi ki...

ne güzel yazı olmuş..devamını merakla bekliyorum..sağlıkla gelsin bebik..ben daha anne olamadım o yüzden bişi diyemicem ama göz korkutma onlar bence :)

Nil dedi ki...

Sağlıkla kucağına alman dileklerimle. Bir annenin yaşayacağı en eşsiz zamanlar:) gerçekten tadını çıkar

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hepsine maşallah:) Hele kilon kocaman bir alkışı hakediyor:)) Sen bana bir yorumda kitapla ilgili bir şey sormuştun yanlış hatırlamıyorum inşallah:) Kitabı arkadaşım verdi. Bahsettiğin kitap. Arkadaşım bana pek uymuyor, bir de sen bak istersen dedi. Henüz çok bakamadım. O yüzden de sağlıklı bir yorum yapamıyorum sana. Öpüyoruz:)

Unknown dedi ki...

Sağlıkla doğsun inşallah..
Güzel duygular bunlar..
Cinsiyeti kaçırdım ben galiba görüntü erkek diyor yanılmıyorum değil mi ?

neslice tarifler dedi ki...

Çok sevimli bi blog :)
Bebişinizin kıyafetleri de pek sevimli :)

bir güzel çift dedi ki...

Gülcin;amiiin.ne güzel dilekler bunlar.Allah isteyen herkese bu güzel duyguları yaşatsın.sevgilerle...

Gul/Inn;Teşekkür ederim canım.Allah vakt-i zamanı gelince anneliği sana da nasip etsin inşallah.sevgilerle...

Nihan;Elimden geldiğince keyfini sürüyorum bu güzel günleri.İnşallah güzel günlerimiz daim olur,Allah bu günlerimizi aratmasın.sevgilerle...

bir güzel çift dedi ki...

Kirpikteki gözyaşı;Sağolasın canım.kilo konusunda özel bi çabam yok ama diğer hamileler gibi çok iştahım olmadı benim hiç.hamilelik öncesi nasıl yiyorsam hala yanı tek fark daha sağıklı şeyler yemeye çalışıyorum :)bu arada kitabı alayı da ben bi bakayım en iyisi...

Sevgi;Cinsiyetinden bahsetmemiştim hiç.ama renkler belli ediyor bizim minik beyi :)sevgilerle..

neslice tarifler;çok teşekkürler.inş. o kıyafetleri giydirmek nasip olur.sevgilerle...

ezgilimelodi dedi ki...

Maşallah sana,maşallah bebeğe,İzmir'in mahrum kaldığım havasına da maşallah:))
Yine hastalıklarla boğuştuğumdan ne yazı yazabiliyorum ne yorum bırakabiliyorum.
Çok az kalmış Ayşenur ya:)
Hadi bakalım,inşallah sağlıkla,huzurla,mutlulukla geçer bu günler de...
Sevgiyle ;)

bir güzel çift dedi ki...

ezgilimelodi;geçmiş olsun Ezgi.dikkat et kendine,bu havalarda hasta olmamak mümkün değil.az kaldı bebikimizin gelmesine,dualarını bekliyorum...sevgilerle...

Cemre dedi ki...

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah...yazdığın tüm notlara en içten ve kocamanından MAŞALLAH :) her bebiş farklı karakterde olur, anne değilim ama ardarda iki küçük yeğenim oldu ve aktif bir şekilde baktım onlara. sen ne kadar rahat olursan bebişinde rahat ve huzurlu olur. sen ona değil o sizin düzeninize alışmalı bunu unutma. senin gibi pozitif bir annenin bebişide eminim sorunsuz büyüyecek canım :))

bir güzel çift dedi ki...

cemre;Çok teşekkür ederim canım.inan böyle pozitif cümlelere çok ihtiyacım var.ve şu cümlene bayıldı o bizim düzenimize alışacak :)inşallah iyi birer anne-baba olabiliriz biz...tekrar teşekkür ederim bu güzel yorumun için... sevgilerimle...

Swotpisces dedi ki...

Allah hayırlısıyla bebişinize kavuşmayı nasip etsin... :)

Funda Ceyhan dedi ki...

Canım, maşallah ikinize de. Az kaldı gerçekten, ben de azıcık heyecanlanmaya başladım sanki :) İnşallah sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize :) Kocaman sevgilerimle canım..

Fido dedi ki...

ne güzel anlatmışsın duygularını,çok özendim,ben de hemen anne olmak istedim :) bir de tam benim istediğim gibi bir hamilelik,33 haftada hala 6-6,5 kilo,bir Ebru Şallı bir Çağla Şikel misali :)
Sevgiler,

www.fido-land.blogspot.com

zeys dedi ki...

Yeni kesfettm cnm blogunu:) cok sevindim izmirli bir blogger bulmama:) bebisini saglikla kucagina almak nasip olurmarimmm;)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

bir güzel çift dedi ki...

swotpisces;çok teşekkür ederim,amin...

Funda Ceyhan;Canım heyecan,korku,mutluluk vs vs karmakarışığım resmen :)zaman yaklaştıkça daha da tuhaf oldum.Allah yardımcımız olsun.sevgilerle...

Fidoland;inşallah istediğin zamanda güzel bir hamilelik,güzel bir yavru sana da nasip etsin Allah.Kilom konusunda bende çok mutluyum.zaten hayatım boyunca hiç kilolu biri olmadım hamileliğim de böyle sırf göbek şeklinde ilerliyor :)sevgilerle...

zeys;aynen ben de senin sayfanı çok sevdim.artık takipteyim,sevgilerle...

bırtutamkekik dedi ki...

CANIMM BENİMM..
:)yerimm benn bu minnak minnak papileri:)
keyfiniz sağlığınız huzurunuz daim olsun canım..
sayfama yaptığın o kıymetli yorum,hem mutlu etti beni,hemde içimi cızlattı...
:))
ayyy dedimmm buu kızz hamilee!!
yaa canı çektiyysee??
nasıll bir düşünceye daldım anlatamam:))
aynı şehirde olsak,ilçe farkı dememezdim inan ki gülüm....
atlar arabaya bi koşu beslerdim seni ve minik kuzucuğu aşuremle:))
ne olur azıcık ta olsa yap ve tet gülüm olur mu?
aklım sende kaldı hakikaten...
öpüyorum canısı..
sağlıcakla kalın...
:))

CEPAYNASI dedi ki...

dilerim hep böyle sorunsuz geçer bu dönem,
sağlıkla alırsın bebişi kucağına:)
sevgiler....

Haydins dedi ki...

Keyifli zamanlar :)
Hastane çantasının tamamlanamama durumu bende de var, sebep aynı ama dün bir arkadaşım gelmişti abartma o durumu aklına geldikçe at içine bir şeyler tamam dedi ..Bakalım tamamlayacagız artık abartmadan, anlamlar yüklemeden :)Aynı haftadaymısız seninle :)

zeyzey dedi ki...

doğumdan sonra ben nerde hamile görsem bir özendim ki. nerdeyse yeniden hamile olacağım. hakikaten allahın bir lütfu. tarifi yok o kocaman kıpır kıpır göbüşle dolaşmanın. Ama bebişi görünce sıkıntısı bile öyle tatlı geliyor ki.özlemiyorsun karnındaki halini.çünkü sıkıca sarılabiliyor, minicik ellerini ayaklarını öpebiliyorsun.İnşallah bebişin çok huzurlu, rahat ,gazsız bebek olur da her anını doya doya yaşarsın.

xcelis dedi ki...

Tatlı telaşlar Rabbim hayırlsıyla sağlıklı gelmesini nasip etsin inşallah.

yemyeşildeniz dedi ki...

hahaha taze anne olaraktan en büyük tavsiyem boll boll uyu şimdi canım benim sen :)) hiç doğmasa mı acaba di mi, hamilelik güzel gerçekten :p şaka bir yana ne kadar zor olsa da, o kadar muhteşemler ki, sağlıklı ve mutlu olsunlarda, anneler herşeye katlanır. nasıl girmişim di mi Türk anası moduna :)) sevgiler tatlım.

Filiz dedi ki...

hiç düşünme sen bunları canım,gerçekten iyie dinlen enerji topla..bebişle beraber hayatınız baştan sona değişecek,zor anları olsa da keyfi mutluluğu çooook daha fazla:)benim bebeğimin yarın 40 ı çıkıyor:)zaman akıp gdiyor ve Zeliha büyüyor.onun her anına tanık olmak muhteşem!darısı başına canım..sevgiler...

bir güzel çift dedi ki...

bir tutam kekik;canım benim ya sakın sen kafaya takma beni.kayınvalideme söyledim hemen yaptı bana yedim afiyetle. :) çok atlı ve çok düşüncelisin.öptüm seni...

cep aynası;inşallah canım.Allah o günleri de göstersin...

haydins;en iyisi dediğin gibi yapmak,bi şekilde hazırlanacak o çanta zaten :)sevgilerle...

zeyzey;evet bu günler çok ama çok keyifli ama bu günlerimi özlemek bu günleri aramak yerine daha güzel günler yaşayayım istiyorum :)inşallah.ve evet o minik ayakları öpmek çok daha zevkli olur herhalde ...sevgilerle...

bir güzel çift dedi ki...

xcelis;amiinnn...inşallah.sevgilerle.

yemyeşildeiz;bi doğurayım o moda bede gircem direk :)haklısın sağlıklı olsunlar da biz uykusuz kalalım,razıyım ben.sevgilerle...

Filiz;maşallah canım ya daha dün gibi senin doğu yazını okuyalı ama 40 gün geçti ha.Maşallah size,darısı başımıza...

gulden dedi ki...

Canım ne güzel bir yazı olmuş.Eline sağlık. Uzak kaldım blogundan.Ara ara okuyup güzel yazılarını okuyorum.Bebeğin hayırlısı ile doğmasını ve gazsız bir bebek olmasını diliyorum.

zoiplanet dedi ki...

allah sağlıkla ve kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin.. hastane çantası da beklesin azcık :) içine koyulacaklar belli zaten.. farkında bile olmadan her şeyini tamamlamış olursun :)

blog çok güzel.. takipteyim :)

Unknown dedi ki...

Bende hamileliğim boyunca sadece 7,5 kilo almıştım. Hakikaten çok güzel bir hamile oluyorsun az kilo alınca. Sağlıkla gelir inşallah bebeğin. Benim kızım 9 aylık oldu, taze anne olarak sormak istediklerin varsa cevaplarım:))

bir güzel çift dedi ki...

Gülden ;canım çok teşekkür ederim.her zaman beklerim sayfama.sevgilerle...

zoiplanet;hoşgeldiin,blogun varsa ben de ziyarete gelmek isterim.hastane çantası sanırım doğuma giderken tam hazır olcak :)

berenimo;Maşallah sana.sanırım ben biraz daha kilo alacağım.bakalım ne kadarla gireceğim doğuma.ama haklısın az kilo güzel bi hamilelik görüntüsü demek.kızına da maşallah Allah nice 9 aylar güzel yaşlar göstersin size.e aklıma geldikçe sorarım ben sana.sevgilerle...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ne tatlıdır bu güzel yolculuk ve duyulan heyecan..
hayırlısı olsun..
sevgiyle onu yaşamak nasip olsun..
sevgiler.

bir güzel çift dedi ki...

birdutmasalı;bambaşka bir heyecan bu,bambaşka bir mutluluk...çok şükür...o güzel duana yürekten AMİN diyorum.bizden de sevgiler...

cherryblossom dedi ki...

yazini okudum okudum masaallah dedim canim :) en cok simdiden fotograf ve video hazirlamaniza hayran kaldim :) öyle görünüyor ki bu sansli ciftin cok da sansli bir bebikleri olacak :) Allah nazarlardan saklasin sizi.. sevgiler..

bir güzel çift dedi ki...

cherryblosoom;amiiiiinnnn...sağolasın canım.inşallah şanslı,sağlıklı,hayırlı bi evlat olur bizim bebik.sevgilerimle...

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...