3 Aralık 2010 Cuma

PARDON

 Merak ediyorum bugün benim serotonin hormonuma ne oldu? “O da ne?” demeyin,canım hani var ya şu “mutluluk hormonu”. Bugün kayıp…Ya hani bilim adamı amcalar her fırsatta çıkıp açıklamalar yaparlar ve onlardan kimisi der ya “güneşli havalarda insanlar daha çok serotonin hormonu salgılar” diye.İşte bende bütün gün bunu sorgulayıp durdum.İzmir’de enfes bir hava,pırıl pırıl bir güneş var.Hani bilmesem aralık ayında olduğumuzu ilkbaharın o rehavete davet eden harika günlerinden biri bugün diyeceğim.Ama ne güneş,ne deniz,ne erken biten ders sonrası eve kaçış,ne de haftasonuna başladığım düşüncesi...hiç biri mutluluk hormonuma kar etmiyor.Bu arada mutluluktan kastım içimin cıvıl cıvıl olması,kendime “hey ne duruyorsun haydi kalk bu güzel havada koş,zıpla” filan diye içten içe seslenmek.

Sabahtan beri üzerimde bir ağırlık,elim kolum kalkmıyor…Arkadaşlardan biri bu durum için şöyle bir açıklama yaptı;şimdi malum aralık ayı.ama havalar bu kadar sıcak olunca vücut buna tepki veriyormuş.Vücut istiyormuş ki artık zamanıdır hava soğuk olsun.Hava da soğumayınca böyle oluyormuşuz.Ne dersiniz? :) neden olmasın dimi?

Neyse ne işte benim içimdeki coşkuyu açığa çıkaramayan bu güneşi neyleyeyim ben :) Benim bugün buraya birbirinden ağdalı,sebepsiz ağlak cümleler yazıp en sonunda da “başımda hüzün bulutları,pardon sizi de ıslattım” deyip kaçasım var.


Pardon (?) :)
Ama olmaz değil mi? :) Ben böyle bugün sevdiceğe de pardon dedim de “dur o zaman ben bir beş dakika yanına gelip gülümseteyim seni” dedi.Ben daha “yok,mok gelme” demeye kalmadan elinde minik bi paketle çıktı geldi.

“Sana adam gibi kurabiyeler aldım” diyor bana.

Adam gibi kurabiye ne ya? :)))

Serotonin hormonum açığa çıkıp içimde aradığım coşkuyu bulamadılar adam kurabiyeler ama kocaman gülümsettiler beni :)

P.S;İlk fotoğraf Konya Alaaddin Tepesinde geçtiğimiz kurban bayramında tarafımdan çekildi,İkinci fotoğraf ise malum;adam gibi kurabiyelerimiz...

Neşeniz bol olsun...

8 yorum:

Hülya dedi ki...

Ya ben senin yazılarını,yazım tarzını çok seviyorum.Seni okurken acayip mutlu oluyorum.Keşke elimde olsada içindeki coşkuyu ben dışarı çıkarabilsem.Eminimki yaşın benden küçük o yüzden pek bi şirin geliyorsun sen bana :) buraya yazmayı hiç bırakma nolur.

bir güzel çift dedi ki...

Hülya;bak ama ben bu yorumlara çok mutlu oluyor,daha çok gülümsüyorum.Çooook teşekkür ederim,madem yaşım küçük senden abla derim ben sana.blog ablam olur musun?sevgilerle...

Newbahar dedi ki...

Bir tatlı kurabiye çiftim benim...

Hadi hadi bu güzel havaları değerlendir ve tut sevgili eşinin elinden, al fotoğraf makinanı...

Üzme Alişiniiiii:))

Sümeyye dedi ki...

bende bugün camdan o güneşli havaya bakıp nasıl ah geçirdim bilemezsin şimdi bi üsküdar yapıcaksın deniz kenarında yürüceksin yada istiklalde dolaşıp uzun uzun vitrinlere bakıcaksın diye içimden nasıl ahlayıp vahladım bilemezsin...ama yapamıyorsun işte bence hala vaktin varken bu güzel havaların tadını çıkar :) adam gibi kurabiyelerede bayıldım söylemeden edemicem :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

adam gibi kurabiye:)) çok güzel:)

gul dedi ki...

Insanin bazen med-cezirleri oluyor , belki o da olabilir. Ama iyi ki gülümsetenlerimiz var :) Bizim burda da kar-ki$. Hic ali$kin olmadigimiz $ekilde ki$ ya$iyoruz .
ps : adam gibi kurabiyeler de cok $irinler :)

bir güzel çift dedi ki...

Newbahar;Canım benim çok tatlısın,seni dinledim haftasonu fotoğraf makinamızı da alıp İzmir güneşine teslim ettik kendimizi :) iyiki varsın...

Sümeyye;üsküdar,istiklal ve daha nereler...prensesin iyice büyüsün ana-kız birlikte nereleri gezersiniz...

zeynep;çoook teşekkürler canım...

Gül;haklısın bu gel-gitlerim öldürecek beni :) ama iyiki varlar iyi ki...sevgilerimle canım...

nevbahar01 dedi ki...

canımsın anzara mı geldin:( neyseki vapur sefasını okuduğumda geçmişti:)

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...