22 Aralık 2010 Çarşamba

EVİMİZİN RENKLERİ

Evde canlı çiçek bakımı –en azından bir çok çiçeğin bakımı- zor değil mi?Çiçekçide görüp hayran kaldığımız,kucaklayıp evimize getirdiğimiz çiçeklerin her zaman ilk gün gibi kalmayabileceğini hesaba katmak lazım.Sahip olduğumuz çiçeğin gerçekten ne istediğini iyi bilmek gerek.Ki bazen de ne kadar ne yapılması gerektiğini bilsekte çare olmuyor.Güzelim bitkilerin önce çiçekleri kuruyup dökülüyor,sonra yaprakları bir bir düşüyor.
Ya da saksı çiçekleri konusunda ben çok şanssızım :) halbuki aldığım çiçeklerin bakımını en ince ayrıntısına kadar öğrenir,elimden geleni yaparım ama bazen sonuç yine yaprak dökümü…en son şurada bahsetmiştim çiçeklerimden.Orada görülen pembe çiçeğimin sadece yaprakları kaldı artık :( onun ardından Atatürk çiçeğimde yapraklarını dökecek gibi olunca soluğu çiçekçimde aldım.Tavsiyelerine uyarak önce yerlerini değiştirdim,sonra gerekenleri yaptım,kurtarmaya çalışıyorum hala.

 Evde çiçek olmasını seviyorsan en iyisi bakımı kolay çiçekler :) Ben bunu düşünerek değil de minik saksılarının renklerine bayılarak aldım fotoğraftaki kaktüslerimizi.Sonra baktım ki bakımı da çok kolay bu miniklerin.Bu arada kaktüslerin arkasındaki hani şurada ve şurada bahsettiğim çiçeğimiz guzmania...
Yakın bir zamanda kaktüsün bilgisayar gibi elektronik cihazlardan yayılan radyasyonu emerek zararlı etkilerini azalttığı söylentisi internette yayılınca kaktüs satışlarında patlama olmuş.Ama bazı yetkili kimselerce yapılan açıklamalara göre kaktüsle ilgili net bir bilimsel görüş yokmuş.Kaktüs radyasyonu emer mi emmez mi bilmem ama minik saksılarıyla evimize renk katan,beni çok uğraştırmayan bu kaktüsleri ben çok sevdim.
PS;Kaktüsgiller familyasında sınıflandırılan opuntia bazı yörelerde “kaynanadili” ismiyle anılır.Sanırım eskiden kaynanalar pek sivri dilli,diken sözlüymüş :)

Neşeniz bol olsun….

14 yorum:

nihansu dedi ki...

Söylenti mi yoksa gerçeklik payı var mı bilemiyorum ama ben de radyasyonun etkilerini azalttığını duyduğumda evimize 3 adet kaktüs almıştım. Hatta bir tane de işyerindeki odama. Hem çok güzel görünüyorlar hem de dediğin gibi bakımı en kolay olanı, çiçek bakımı konusunda pek yetenekli değilim sanırım.

bir güzel çift dedi ki...

nihansu;aynen bende de yetenek yok ama istek var :) ama kaktüsleride çok sevdim,artık onlara bakarım bende :))) sevgilerimle...

^zeynep^ dedi ki...

kaktüsleri ben de çok severim!! kardesimin yillar önce hediye olarak aldigi minik kaktüs hala duruyor ve bakimi çok kolay gerçekten.

bir güzel çift dedi ki...

Zeynep A.;yıllarca duruyorsa ne güzel,nolur hemen ölmesinleeerr :)

neval dedi ki...

mübareklarin pek bir güzelliği de yok ama. saksılarından ve minikliklerinden dolayı mı acaba ?

bir güzel çift dedi ki...

neval;değil mi ama öyle güzellik filan yok :) sevdim ben bunları yaa :))

ezgilimelodi dedi ki...

Babamın müdür odasına girince kendimi çiçek bahçesindeymişim gibi hissederdim.Odanın rengini süper bir mavi tonuyla bütünleştirip,rengarenk çiçeklerini-hatta limon,mandalinaları:)- sıralardı.Evdeki çiçekleri daha azdı;annem çiçeklerin sorumluluğunu almak istemediğinden çiçek de istemiyordu:))
Çiçek konusunda ondan çok fazla bilgi aldım.Her mayıs ayının başlangıcında çiçekçiye uğrayıp kasayla çiçek fideleri alır,özenle büyümesini bekleriz.Hatta bir çiçeğin başka bir çiçeğin rengini kıskanıp onun rengini aldığını bile görmüşlüğümüz vardır:)
Çok uzun yazdım canım,diyeceğim şu ki;yeteneğim yok diyorsun ama içindeki bu sevgi bile başlı başına bir yetenek.Birden bire sevilmez çiçekler,o aşk hep vardır içimizde...
Bir ziraatçi sevgilisi olarak,çiçekler konusunda daha da gelişirim ben ne dersin?:))

CEPAYNASI dedi ki...

saksı renkleri ne güzel:)

Newbahar dedi ki...

Minyon kaktüsler:)

Evet bi kaç tanede ben almalıyım sanırım:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

bitek eskiden miii:)))
ayhh çok fenayım annem duymasın:)
şaka yapıyorum:)

elif ada dedi ki...

Geçenlerde tarifini verdiğiniz makarnayı denedik ve bayıldık. Özellikle Ada, çok sevdi. Ben de size teşekkür etmek istedim. Bu arada kaktüslerinize de saksılarına da hayran kaldım. Her şey hep gönlünüzce olsun

bir güzel çift dedi ki...

ezgi;sen yaz uzun uzun ben okumaya bayılıyorum.sen sevdiceğinden öğren bana da öğret :) segilerle...

cepaynası;teşekkürler...sevgiler...

Newbahar;bence de a bak iyi geliyor insan :)

Zeynep;şimderde de miiii :)) hahahahaaa iahi Zeynep şişşttt aramızda :))

eif ada;bu yorum bana çok iyi geldi.ne güzel Ada'nın tarifmizi beğenmesine çooook sevindim.ee minikler yalan sölemez güzelse güzeldir.hem annesi yapmış iki kat daha güzel olmuştur sizinki..sevgilerle..

Deli Anne dedi ki...

isabetli bir karar .. ben de öyleyim.. mundar ederim güzelim çiçekleri.. bend e kaktüs aldım birini nasılsa öldürdüm biri büyüdü şaşırdım.. çok güzel görünüyor sizinkiler de.. cıvıl cıvıl

bir güzel çift dedi ki...

deli anne;teşekkürler canım..inşallah benim kaktüslerde büyür yaa...

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...