28 Ekim 2010 Perşembe

ÖĞRENCİLERİMDEN İNCİLER-I

4.sınıflarda mini mini bir öğrencim heyecanla söz alıyor, gözlerini kocaman açarak “öğretmenim biliyor musunuz Allah’ın annesi babası yokmuş!”… gülümsüyorum.Seviyorum bu minicik,temiz dimağları…

***
Vaktiyle 7.sınıflarımın birinde soruyorum “Muhammed’ül Emin kimdir,ne anlama gelir? “ Zıpırın biri heyecanla atlıyor “Peygamberimizin nicki öğretmenim” (!) hala gülümsüyorum…msn çağı çocukları siziii… :)
***
Halı sahaya izinsiz giren ikinci sınıf öğrencilerine kızmış meslektaşım “ne oluyor size,burası babanızın çiftliği mi?” duruyor tekrar soruyor “ya söyler misiniz burası kimin çiftliği?” miniğin bir tanesi masumca başını uzatıp fısıldıyor “hanımın çiftliği!” hahaaa ne denir şimdi buna :)
***
Dışarıda şakır şakır yağan yağmur,gökyüzünde gri bulutlar…Yer 8. sınıflarımdan biri…Söz dönüp dolaşıp kıyamet gününe geliyor.Tüm sınıf aynı anda gayri ihtiyari olarak Bartu’nun üzerindeki tişörte bakıyoruz,tişörtünde yazan yazı; “örtmenim kıyamet gelse de kopsak” :))
***
Eksik ya da yanlış yazılan bir harf…”nolcak canım bir harften” demeyin.Sınav sorusu “Görevi,kıyametin habercisi olan sur a üflemek olan melek hangisidir?”
-İsrail !!!
Yine babam sınavda soruyor; “Hıristiyanlardaki üçleme inancına ……….. denir.” Öğrenci boşluğu dolduruyor ;
-Testis !!!
***
Yer 4. sınıflarımdan bir tanesi.Konu “Günlük konuşmalarımızdaki dini ifadeler”…Konuyu anlatıp örnekler vermeye başlıyorum.Örneklere benim minikleri de dahil etmek için soruyorum; “Sınava girecek olan arkadaşımıza hangi temennide bulunursak doğru olur?” bir tanesi hemen cevap vermek istiyor ve heyecanla “Allah zihin cacıklığı versin” !
***
Konu;musikimizdeki dini ifadeler,yer;8.sınıflardan biri...Konu hakkında konuştuk,güle oynaya örnekler veriyoruz."Türk musikisindeki dini ifadelerden aklınıza gelen var mı?" Haktan cevap vermek istiyor; "İsmail YK nın şarkılarında çok örnek var örtmenim,mesela Allah belanı versin,Allah seni kahretsin" !!! :))))

Öğrencilerimin incileri bunlarla sınırlı değil elbet daha neler var neler,şimdilik bu kadar olsun ama…devamı başka zamana…

Neşeniz bol olsun…

24 yorum:

Sümeyye dedi ki...

canım akşam akşam çok güldürdün beni :) Çocuklar insanı çok yorduğu gibi bir sözleriyle de nasıl da güldürüyorlar değil mi...

bir güzel çift dedi ki...

Sümeyye;Çocukların dünyası bambaşka.insan onların yanında iken anlıyor.Yoruyorlar,üzüyorlar ama gel görki bu hallerine de gülmemek,onları sevmemek elde değil :)

!la row güncel dedi ki...

hahaXD KIYAMET GELSEDE KOPSAK!! çok güldüm ona yaa:)

bir güzel çift dedi ki...

kendimce;:)) ben de aklıma geldikçe hala gülüyorum...

Azura dedi ki...

İşte sırf bunun için günlük gibi birşey tutmaya karar verdim. Anasınıfımdaki öğrencilerime ev ödevi olarak 3 rakamını vermiştim. Sevdiğim ama yaramaz olan bir öğrencim 3 rakamını M şeklinde yapmış sürekli daha sonra doğrusunu yapınca annesi sormuş bak kızım bunları güzel yaptın da ötekilerini neden yapmadın? Kızın cevabı şu olur: Güzel olanları Allah yaptırdı, ötekilerinde Allah tatildeydi. Haliyle ben kahkahalara büründdüm. Canlarım benim..

bir güzel çift dedi ki...

Azura;kıyamam yaaa.anasınıfındakilerin cevapları ve tepkileri çok daha başka oluyor.çokta şirin oluyorlar...

Unknown dedi ki...

bunlar bi alem yahuuu:D

tedirginruhcikolatacisi dedi ki...

Hepsi birbirinden komik. Benim favorim; İsrail ve İsmail yk oldu;)
iyi tatiller..

nihalasli dedi ki...

Guldurdun beni ya:))
Ben de kucukken bu istanbuldaki buyuk camilerde korunakli bi bolmede hocalar kuran okur ya,onlari bole coookyuce bisi zannediyordum hasa Allaha yakin bir sey.
Cocukken hayal dunyasi duyduklari ile herseyi ordan oraya cekiyor.akla hayale gelmicek denen seylerin hepsi bir cocugun zihninde mevcut:)

SERRA dedi ki...

bayağı güldüm sayende Ayşegül:)
5. de koptum zaten:))
devamını bekliyoruz....

^zeynep^ dedi ki...

Allah hepsine uzun ömürler versin =) süperler ya! çocuk nese kaynagidir dedikleri bu olsa gerek! ögretmen oldugun için çok sanslisin bence!! =)

tugbatugba dedi ki...

AHAHAH İSMAİL YK HAA :)))

Unknown dedi ki...

Öğretmen olmak bu yönden zevklidir işte. Her an ağızlarndan ne çıkacağı belirsiz varlıklar çocuklar. Bayılıyorum şu tarz diyaloglara. Onların cevaplarına, incilerine.. :)

prenses dedi ki...

çok hoş gerçekten..özellikle cacıklı kısmı çok komik:D

CEPAYNASI dedi ki...

:)))

pie kurabiye dedi ki...

Merhaba,benim oğlum da ilkokul 1.sınıfta Hayat Bilgisi yazılı sorusu'ellerimizi yıkamazsak ne olur?'a yanıt olarak 'Pis kalır'cevabını vererek öğretmenini de biziz de güldüRmüştü.(Ama bence cevap çok dğru:))

Profösör dedi ki...

Bunları bir mkitap haline getirseniz ne kadar hoş olur.
Bir de benden örnek;

Öğretmen öğrenciye "İskelet neye denir? diye sorar 3. sınıf öğrencisi cevap verir;

"Eti olmayvan insana iskelet denir."
"

mintinin dünyası dedi ki...

öğretmenim çok güldüm bu cici incilere.ne güzel!!! hayat aşkı aşılıyor olmalı bu minikler insana:))
mintiden sevgiler...

Sevil Şahin dedi ki...

çok güzel bayıldım

bir güzel çift dedi ki...

herkese çok teşekkürler...biraz olsun gülümsetebildiysem sizi ne mutlu bana :)

Unknown dedi ki...

http://ilkbahar-ilkbahar.blogspot.com/2010/11/ilk-odulum-d.html

ödülünüz var:)

nevbahar01 dedi ki...

harika bunlar,lütfen devamı gelsin şeker:)
çocukları seviyorum,senin gibi öğretmenleri daha çok seviyorum:)
bu arada sen din kültürü öğretmeni misin ?
öpüldün kocuman...

bir güzel çift dedi ki...

nevbahar;teşekkür ederim canım...evet canım branşım DKAB...sevgilerle...

elif dedi ki...

çok tatlı bu çocuklar, çok güldüm

SELANİK

İzmir den yola çıkışımız sabah 8.30 u buldu. Yol müziklerimiz eşliğinde keyifle yol aldık. Planın ilk parçası Edirne idi. Bi gece Edirne d...